Nederlands

Verhuur van huizen en appartementen

Las Negras


Las Negras is een dorp gelegen in het natuurpark van Cabo de Gata-Nijar ongeveer 50 km van de provinciale hoofdstad, Almería.

De naam komt van een eeuwenoude geschiedenis. Er wordt gezegd dat het dorp Las Negras werd opgericht na een tragedie op zee. Vissers van het dorp San Pedro gingen naar zee en er werd nooit meer iets van hen gehoord. Hun vrouwen die in de landbouw werkten, zagen de noodzaak om uit te reiken naar andere mensen om te overleven. Ze creëerden deze nieuwe nederzetting, de naam Las Negras is gekozen voor de kleur van de rouw voor de vissers. Oorspronkelijk bestond het dorp slechts uit 10 witte huizen.

Strand van Las Negras


Las Negras ligt tussen de kaap "el Puntón" en de klif genaamd "Cerro Negro". De twee baaien die de kust van dit dorp vormen, worden beschermd door een natuurlijke barrière van stenen, die "de Esperillas" wordt genoemd, zodat sterke golven een beetje verzacht worden door de aanwezigheid van de barrière. Deze formatie is alleen te zien bij laag tij.

Aan de voet van Cerro Negro zijn er andere baaien en grotten, waar het prachtig is om: "Cala Hernández" of “la Piedra Colorá”.

Fauna


Wandelend naar de meest zuidelijke richting vinden we de Peñón del Gitano en Caleta del Cuervo, bij Camping La Caleta, direct aan de rambla waardoor het water naar zee stroomt bij zware regen.

Onder de inheemse fauna zijn er baarzen, murenen en octopussen. De prairies van Posidonia (oceanische Posidonia), die steeds schaarser worden, geven ook beschutting aan kleinere en wat zeldzamere soorten.

AVISO LEGAL                                                                 www.casadegata.com - infocasadegata@gmail.com  Tel: +34 638415491  -  +34 618214893

Copyright @ Casa de Gata All Rights Reserved